Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Ξέχασαν ήδη τους άνεργους Πηγή:www.capital.gr


Του Γιώργου Κράλογλου

Από την στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε το μήνυμα του “δαγκωτού” από τις συντεχνίες των κρατικών υπαλλήλων οι συνιστώσες του δεν έχουν λόγο να μην βγάλουν τα απωθημένα τους για τις ιδιωτικές επιχειρήσεις. Φαίνεται ότι οι εργαζόμενοι σε αυτές είναι έξω από την ιδεολογία της νέας ελληνικής Σοβιετίας.

Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Ομιλία Α. Μωραϊτάκη με θέμα "Γιατί η Ελλάδα κατέρρευσε" Πηγή:www.capital.gr


Ομιλία με θέμα "Why didGreece collapse?-Γιατί η Ελλάδα κατέρρευσε" θα δώσει ο κ. Αλέξανδρος Μωραΐτάκης, Πρόεδρος της Nuntius ΑΧΕΠΕΥ και πρώτος επιλαχών της ΝΔ Ά Αθηνών στις τελευταίες εκλογές, στο πλαίσιο του DOHA FORUM που διεξάγεται από 20 έως 22 Μαΐου.

Στο ίδιο panel θα συμμετάσχει ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Παναγιώτης Πετράκης καθώς και ο Νικόλαος Μυλωνάς.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση το DOHA FORUM οργανώνεται το υπουργείο εξωτερικών του Qatar καθώς και από το κέντρο ανάπτυξης Μέσης Ανατολής. Τελεί υπό την αιγίδα του εμίρη του Qatar.

Το Qatar Forum είναι το αντίστοιχο του Davos, για τη Μέση Ανατολή.


Πηγή:www.capital.gr

Ο Αλ. Μωραϊτάκης ομιλητής σε forum στην Doha

Ο Αλ. Μωραϊτάκης ομιλητής σε forum στην Doha

Ο Αλέξανδρος Μωραϊτάκης, Πρόεδρος Nuntius ΑΧΕΠΕΥ και πρώτος επιλαχών της Ν.Δ. στην Α΄ Αθηνών στις τελευταίες εκλογές, θα μιλήσει στο DOHA FORUM που διεξάγεται από τις 20 έως τις 22 Μαΐου με θέμα: Why did Greece collapse? (Γιατί η Ελλάδα κατέρρευσε;).

Στο ίδιο panel θα συμμετάσχουν ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Παναγιώτης Πετράκης καθώς και ο Νικόλαος Μυλωνάς.

Το DOHA FORUM οργανώνεται από το υπουργείο εξωτερικών του Qatar καθώς και από το κέντρο ανάπτυξης Μέσης Ανατολής . Τελεί υπό την αιγίδα του εμίρη του Qatar.

Το Qatar Forum είναι το αντίστοιχο του Davos για τη Μέση Ανατολή.

Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Euro2day.gr: Που είναι το plan B;

Newsbomb.gr: Πού είναι το plan B;

Πού είναι το plan B;

Το τελευταίο διάστημα όλο και περισσότεροι συνειδητοποιούν ότι ζούμε πραγματικά ιστορικές στιγμές, στιγμές κρίσιμες για μας τους ίδιους αλλά και για το μέλλον των παιδιών μας. 

Real.gr - Πολιτική - Που είναι το plan B;

Real.gr - Πολιτική - Που είναι το plan B;

«Το τελευταίο διάστημα όλο και περισσότεροι συνειδητοποιούν ότι ζούμε πραγματικά ιστορικές στιγμές, στιγμές κρίσιμες για μας τους ίδιους αλλά και για το μέλλον των παιδιών μας. Συνειδητοποιούν ότι έγιναν καταστροφικά λάθη τα προηγούμενα χρόνια που πήγαν τη χώρα πίσω, που έπληξαν το κύρος της, που κατέστρεψαν τον παραγωγικό της ιστό, που γκρέμισαν όνειρα και ελπίδες ενός υπερήφανου και εργατικού λαού.

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Απαιτείται εθνική υπερκομματική πολιτική

Απαιτείται εθνική υπερκομματική πολιτική

Το πολιτικό σύστημα δεν πρέπει να αφήσει την παρούσα συγκυρία αναξιοποίητη.

Πρέπει να σχηματιστεί κυβέρνηση είτε με συμμετοχή είτε με την ανοχή του ΣΥΡΙΖΑ. Να συμμετάσχουν οι άριστοι με τεχνογνωσία και γενική αποδοχή από την κοινωνία. Η βελτίωση των όρων του μνημονίου και η παράταση της περιόδου προσαρμογής κατά 1 ή 2 χρόνια δείχνει εφικτή.

Ας επιχειρηθεί.

Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Α. Μωραϊτάκης: Να ειπωθεί η αλήθεια για τις καταθέσεις Πηγή:www.capital.gr


Τους αρχηγούς όλων των κομμάτων να αφήσουν τις μικροπολιτικές σκοπιμότητες και τις προσωπικές τους φιλοδοξίες και να πουν την αλήθεια στον ελληνικό λαό καλεί ο Αλέξανδρος Μωραϊτάκης, υποψήφιος Βουλευτής ΝΔ  Α’ Αθήνας, πρόεδροε NUNTIUS ΑΧΕΠΕΥ, τέως προέδρου ΣΜΕΧΑ.

FIMOTRO: ΑΛ. ΜΩΡΑΪΤΑΚΗΣ : ΣΕ ΛΙΓΟ Η ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ...

FIMOTRO: ΑΛ. ΜΩΡΑΪΤΑΚΗΣ : ΣΕ ΛΙΓΟ Η ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ...: Οι αρχηγοί όλων των κομμάτων οφείλουν αμέσως να αφήσουν τις μικροπολιτικές σκοπιμότητες και τις προσωπικές τους  φιλοδοξίες και να πουν την αλήθεια στον ελληνικό λαό, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Αλ. Μωραϊτάκης...

Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Real.gr - Πολιτική - Το φάουλ του κ. Στρατούλη




Real.gr - Πολιτική - Το φάουλ του κ. Στρατούλη




Μέχρι σήμερα φαινόταν πως στα δύο πρώην μεγάλα κόμματα υπήρχε μεγάλο έλλειμμα στελεχών με τεχνογνωσία, γνώσεις και πείρα στα οικονομικά θέματα. Η πορεία των δημοσιονομικών το αποδεικνύει. Σήμερα που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εξελιχθεί με την ψήφο των Ελλήνων πολιτών σε σημαντική δύναμη αναδεικνύεται πως και εκεί υπάρχει έλλειψη στελεχών με τεχνογνωσία. Εκτιμώ βαθύτατα τον κ.Δημήτρη Στρατούλη και εύχομαι πραγματικά οι δηλώσεις του να παρερμηνεύτηκαν ή να μην μπόρεσε να αποδώσει αυτό που είχε στο μυαλό του. 

Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Από τις πράξεις κρίνεις την αξιοπιστία των λόγων

Ενόψει των πιο κρίσιμων για την χώρα εθνικών εκλογών από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα, την ψήφο του ελληνικού λαού διεκδικούν πρόσωπα και πολιτικοί σχηματισμοί οι οποίοι ενώ πρωταγωνίστησαν στον πολιτικό στίβο όλα τα προηγούμενα χρόνια, σήμερα παριστάνουν ότι εμφανίστηκαν στην πολιτική ζωή από παρθενογένεση.

Η κάλπη να βγάλει οικονομική ανάκαμψη

Η κάλπη να βγάλει οικονομική ανάκαμψη

Η ψήφος την Κυριακή πρέπει να δώσει τη δύναμη στην επόμενη κυβέρνηση προκειμένου να λύσει τα κυρίαρχα ζητήματα με βασικότερο το δημοσιονομικό. Η πορεία της οικονομίας περνάει μέσα από την κάλπη.

Η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και η παραμονή μας στο ευρώ δεν μπορεί και δεν πρέπει τη Δευτέρα να αμφισβητηθεί. Πρέπει οι πολίτες να μετατρέψουν την οργή τους σε δημιουργία και να δώσουν ελπίδα στον τόπο.

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΑΥΤΟΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ


ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: BackStage του Παναγιώτη Μπουσμπουρέλη


"Επιχείρηση" ανάκτησης αξιοπιστίας


Η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας περνάει μέσα από την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των πολιτών αυτής της χώρας καθώς και των αγορών. Το πρώτο που πρέπει να κάνει η επόμενη κυβέρνηση είναι να λάβει μέτρα για να κερδίσει ξανά την αξιοπιστία των πολιτών της χώρας. Σε διαφορετική περίπτωση ούτε επενδύσεις θα γίνουν, ούτε κεφάλαια που έφυγαν από τις ελληνικές τράπεζες θα επιστρέψουν και επομένως θα είναι δύσκολο το εγχείρημα της επιστροφής στην ανάπτυξη. Σήμερα, υπάρχουν τρεις κατηγορίες πολιτών που έχουν χάσει την πίστη τους απέναντι στη χώρα. Η χώρα τους έχει πληγώσει, τους έχει στερήσει κεφάλαια και τους κρατάει ομήρους σε μία κατάσταση που δεν μπορούν και να θέλουν να συμβάλουν στην οικονομία. Να καταναλώσουν, να επενδύσουν, να δημιουργήσουν.
Η πρώτη κατηγορία είναι οι ομολογιούχοι που επένδυσαν τα χρήματά τους στην πατρίδα. Η δεύτερη κατηγορία είναι οι ασφαλισμένοι στην Ασπίς Πρόνοια, οι οποίοι αν και έχει περάσει πολύς καιρός ακόμα δεν έχουν αποζημιωθεί, ακόμα δεν έχει υπάρξει οριστική λύση στο πρόβλημά τους. Η τρίτη κατηγορία είναι οι μέτοχοι της Proton Bank, οι οποίοι σε μία μέρα είδαν την περιουσία τους να γίνεται καπνός και η τράπεζα να χωρίζεται σε “καλή” και “κακή” χωρίς να έχουν ερωτηθεί. Πως λοιπόν αυτοί οι συμπολίτες μας θα επενδύσουν ξανά σε ελληνικά ομόλογα, σε ελληνικές ασφαλιστικές εταιρείες ή σε ελληνικές τράπεζες; Η ζημιά που υπέστησαν οφείλεται και στην αδράνεια, αδιαφορία, ανικανότητα του κρατικού μηχανισμού να ελέγξει και να επιβάλει κυρώσεις πριν “σκάσει” το πρόβλημα. Οφείλει λοιπόν να συμβάλει στην αποζημίωσή τους.

Τελευταία ευκαιρία


Στις 7 Μαΐου που οι κάλπες θα έχουν ανοίξει και ο λαός θα έχει επιλέξει τους 300 που θέλει να τον εκπροσωπήσουν για τα επόμενα 4 χρόνια, θα πρέπει να έρθει και η “άνοιξη” στη χώρα και όχι ο  “χειμώνας”. Είναι η τελευταία ευκαιρία να επιλεγούν οι καλύτεροι, να υπάρξει ισχυρή κυβέρνηση και ισχυρό οικονομικό επιτελείο που θα διαχειριστεί την έξοδο της χώρας από την κρίση. Δεν υπάρχει άλλος χρόνος. Πρέπει άμεσα να περάσουμε σε πρωτογενές πλεόνασμα, ώστε να ισχυροποιήσουμε τη διαπραγματευτική μας δύναμη. Όσο η χώρα συντηρείται με δανεικά αντί με δικές της μόνο δυνάμεις, τόσο η διαπραγματευτική της δύναμη εξασθενεί. Και αυτήν την περίοδο για να περάσουμε σε πρωτογενές πλεόνασμα ο μόνος δρόμος είναι η μείωση των δαπανών και η αύξηση των εσόδων. Δυστυχώς για όσους κοιτάζουν ένα-ένα τα κονδύλια του προϋπολογισμού, για όσους κοιτάνε τις αναρτήσεις των δαπανών των υπουργείων στο διαδίκτυο βλέπουν πως ο δρόμος της περιστολής της σπατάλης είναι ακόμα μεγάλος και μπορεί να φέρει σημαντικά θετικά αποτελέσματα. Έπρεπε ήδη να είχαν γίνει οι απαραίτητες περικοπές αντί να μιλάμε ακόμα για περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. Έπρεπε, αλλά τα μικροσυμφέροντα και έλλειψη ικανών στα κρίσιμα υπουργεία δεν μπόρεσε να σταματήσει τη σπατάλη, δεν μπόρεσε να βάλει τέλος στα μέτρα που επεβλήθησαν.
Η χώρα δεν χρειάζεται άλλους φόρους. Έχει ήδη πάρα πολλούς και πρέπει να μειωθούν. Υπάρχει οικονομικό σχέδιο, το έχω καταθέσει στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, το έχει αποδεχθεί και αυτό μας βγάζει από την κρίση. Οι πρώτοι μήνες της νέας κυβέρνησης θα είναι καυτοί και δεν χωράει καμία καθυστέρηση. Γι΄ αυτό ο λαός πρέπει να επιλέξει τους καλύτερους. Πρέπει η Βουλή να έχει ικανούς με γνώσεις, τεχνογνωσία και εμπειρία Βουλευτές που να μπορούν να συνεννοηθούν στα βασικά οικονομικά ζητήματα. Αυτό έλειπε από τα προηγούμενα κοινοβούλια. Αυτό έλειπε από τη διαπραγματευτική ομάδα που συζητούσε με την Τρόικα και πάντα έχανε, γιατί δεν είχε τα σωστά επιχειρήματα. Την περίοδο της δημοσιονομικής κρίσης δεν μπορείς χωρίς οικονομολόγους. Δεν μπορείς να μην δημιουργήσεις μία ομάδα στην οποία να συμμετέχουν οι καλύτεροι οικονομολόγοι του τόπου. Οι ιδέες αυτών έπρεπε ήδη να είχαν χρησιμοποιηθεί. Με επιστολές μου στον τότε Πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, τον καλούσα να εκμεταλλευτεί όσους παράγουν οικονομική σκέψη στον τόπο, όσους δημιουργούν και όσους διαπρέπουν τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Σήμερα η Νέα Δημοκρατία έχει πρόγραμμα συγκεκριμένο. Υπάρχουν προτάσεις. Χρόνος δεν υπάρχει και δεν περισσεύει κανείς.

Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Reporter.gr: Μωραϊτάκης: Κανένα περιθώριο για καθυστερήσεις


Καμία καθυστέρηση δεν χωράει στο έργο της νέας κυβέρνησης και του νέου υπουργού Οικονομικών. Αυτό υποστηρίζει ο υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στην Α΄ Αθήνας για τις εκλογές του 2012 και πρώην πρόεδρος των χρηματιστών, Αλέξανδρος Μωραϊτάκης.

Πρώτο ΘΕΜΑ online : Την Κυριακή δίνουμε ελπίδα ή εξαντλούμε τις τελευταίες που έχουμε; - Εκλογές 2012




Πρώτο ΘΕΜΑ online : Την Κυριακή δίνουμε ελπίδα ή εξαντλούμε τις τελευταίες που έχουμε; - Εκλογές 2012


Οι εκλογές της Κυριακής είναι οι κρισιμότερες από την μεταπολίτευση και πρόκειται να κρίνουν το μέλλον του τόπου και των κατοίκων αυτού του τόπου. Οι πολίτες που επί χρόνια βλέπουν τους κόπους τους να πηγαίνουν χαμένοι είναι εξοργισμένοι, από την κακή διαχείριση των οικονομικών, από τις αστοχίες των υπουργών που αν και δεν γνώριζαν το αντικείμενο δεν δέχονταν υποδείξεις, αλλά και από την ατολμία πρωθυπουργών να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Ζητούμενο σε αυτές τις εκλογές είναι η επιλογή εκείνων που μπορούν να μας βγάλουν από την κρίση. Που έχουν ρεαλιστικό πρόγραμμα και προτάσεις κοστολογημένες, που δεν “χαϊδεύουν αυτιά” αλλά χτυπάνε το πρόβλημα στη ρίζα του.


«Η νέα κυβέρνηση δεν έχει περιθώρια καθυστέρησης»


«Η νέα κυβέρνηση δεν έχει περιθώρια καθυστέρησης»
Καμία καθυστέρηση δεν χωράει στο έργο της νέας κυβέρνησης και του νέου υπουργού Οικονομικών. Αυτό υποστηρίζει ο υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στην Α΄ Αθήνας για τις εκλογές του 2012 και πρώην πρόεδρος των χρηματιστών, Αλέξανδρος Μωραϊτάκης.
Την αποζημίωση των ιδιωτών ομολογιούχων προτείνει ο υποψήφιος με τη ΝΔ στην Α΄ Αθήνας, Α. Μωραϊτάκης


Ο κύριος Μωραϊτάκης θεωρεί ότι υπάρχει ακόμα χρόνος και η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει, «αρκεί να γίνουν μία σειρά από εξαιρετικής σημασίας κινήσεις». Ποιες προτείνει:

Aλέξανδρος Μωραϊτάκης: "Καμένες ιδέες, καμένες πολιτικές"

Aλέξανδρος Μωραϊτάκης: "Καμένες ιδέες, καμένες πολιτικές"
Οι εκλογές αυτές είναι οι πιο κρίσιμες. Για αυτό και πρέπει να ειπωθούν αλήθειες, να αντιληφθούν όλοι οι πολίτες ποιοι είναι αυτοί που ψαρεύουν σε θολά νερά. Ποιοι είναι αυτοί που με υποσχέσεις και ιδέες της πεντάρας θέλουν να μας οδηγήσουν στην Ελλάδα της δραχμής; Πρώτος και καλύτερος ο κ. Καμμένος. Σε μία από τις τελευταίες ομιλίες του είπε, ο μέγας αυτός «ανεξάρτητος» ότι τη Δευτέρα φεύγουν οι προδότες. Στους «προδότες» κατατάσσει το κόμμα που τον τίμησε και τον έκανε Υπουργό, συμπεριλαμβάνει προφανώς και εμένα που είμαι υποψήφιος με τη ΝΔ στην Α΄ Αθηνών.

Σημερινές καταχωρήσεις στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ και τον ΕΠΕΝΔΥΤΗ


«Όχι άλλο ψαλίδι στα μισθολόγια των αστυνομικών»

«Τα ειδικά μισθολόγια των αστυνομικών δεν θα πρέπει να κοπούν άλλο. Αντίθετα πρέπει να αποκατασταθούν» δήλωσε από το Ζάππειο στις 26 Απριλίου ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς και πίσω από την δήλωση αυτή βρίσκεται ο υποψήφιος βουλευτής στην Α’ Αθηνών με την ΝΔ, Αλέξανδρος Μωραϊτάκης, ο οποίος στις 24 Απριλίου είχε συναντηθεί με το Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής. Στη συνάντηση μεταξύ άλλων, τέθηκε από πλευράς ΔΣ.. το θέμα για το μισθολόγιο των αστυνομικών. Ο κ. Μωραϊτάκης ενημέρωσε το Δ.Σ. της Ένωσης ότι οι προσπάθειες που καταβάλλονται είναι να μην υπάρξουν  άλλες μειώσεις στο ήδη μειωμένο μισθολόγιο των αστυνομικών και ότι θα υπάρξει σχετική ενημέρωση από τη Νέα Δημοκρατία. Και έτσι έγινε! «Δεν μπορείς να έχεις αποτελεσματική αστυνόμευση με αστυνομία που κυριολεκτικά συνθλίβεται μισθολογικά» τονίζει ο κ. Μωραϊτάκης.

Με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο συναντήθηκε ο Αλ. Μωραϊτάκης

Με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο συναντήθηκε ο Αλ. Μωραϊτάκης και ο αρχιεπίσκοπος βρήκε την ευκαιρία να ρωτήσει – με την εμπειρία ετών που έχει περί τα οικονομικά – την άποψη του για τα οικονομικά της εκκλησίας. Άμα η Εκκλησία τον εμπιστεύεται, εσείς τι θα κάνετε;

Πετυχημένα μοντέλα, όπως του Δουβλίνου πρέπει να υιοθετηθούν άμεσα

  Σήμερα ψάχνουν όλοι τρόπους να αυξήσουν τα έσοδα για να μην κοπούν ξανά μισθοί και συντάξεις. Επίσης ψάχνουν τρόπους μείωσης δαπανών γιατί τα έσοδα δεν αυξάνονται. Υπάρχουν λύσεις, τις γνωρίζουν όσοι έχουν διατελέσει Υπουργοί Οικονομικών γιατί προσωπικά εγώ μαζί με το διοικητικό συμβούλιο του ΣΜΕΧΑ τους πρότεινα στο παρελθόν. Η λύση είναι να μετατραπεί η Ελλάδα σε Διεθνές Κέντρο Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών.

Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Real.gr - fm97.8 - 03/05/2012 O Αλέξανδρος Μωραιτάκης στην εκπομπή του Σεραφείμ Κοτρώτσου.

ΑΠΟΨΕΙΣ | "Ναι" σε ρεαλιστικές, εφαρμόσιμες προτάσεις

ΑΠΟΨΕΙΣ | "Ναι" σε ρεαλιστικές, εφαρμόσιμες προτάσεις


Οι πολίτες αυτήν την περίοδο βομβαρδίζονται από προγράμματα, δεσμεύσεις, υποσχέσεις, ανακοινώσεις κ.ά. χωρίς δυστυχώς να υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος για μελέτη σε βάθος, ανάλυση και διερεύνηση αν όντως αυτά που ακούν είναι εφαρμόσιμα ή όχι.

Ακόμα και ο καλύτερος οικονομολόγος δεν θα προλάβαινε να μελετήσει όλα τα προγράμματα προκειμένου να αποφασίσει ποιο κόμμα θα ψηφίσει την Κυριακή 6 Μαΐου.

Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

FIMOTRO: ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΑΛ. ΜΩΡΑΪΤΑΚΗ : ΤΙΜΩΡΙΑ Ή ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ;

FIMOTRO: ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΑΛ. ΜΩΡΑΪΤΑΚΗ : ΤΙΜΩΡΙΑ Ή ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ;:

Είμαι και εγώ Έλληνας και φυσικά οργισμένος γιατί ζητούσα από αδρανούντες υπουργούς να ληφθούν μέτρα που θα έφερναν ανάπτυξη και ποτέ δεν...
υιοθετήθηκαν.

Αλέξανδρος Μωραϊτάκης: "Τιμωρία ή δημιουργία; "

Αλέξανδρος Μωραϊτάκης: "Τιμωρία ή δημιουργία; "

Είμαι και εγώ Έλληνας και φυσικά οργισμένος γιατί ζητούσα από αδρανούντες υπουργούς να ληφθούν μέτρα που θα έφερναν ανάπτυξη και ποτέ δεν υιοθετήθηκαν. Λόγω του θεσμικού μου ρόλου ως τέως Προέδρου του ΣΜΕΧΑ και της τεχνογνωσίας μου προσκλήθηκα στη Βουλή για να εκφράσω απόψεις για συζητούμενα οικονομικά νομοσχέδια και συνάντησα πολιτικούς από όλα τα κόμματα. Βίωσα καταστάσεις που μου έμαθαν πολλά. Πρότεινα λύσεις αλλά δεν εφαρμόστηκαν.

Real.gr - Παραπολιτικά - Ζήτησε την ευλογία του Αρχιεπισκόπου

Real.gr - Παραπολιτικά - Ζήτησε την ευλογία του Αρχιεπισκόπου
Ο κύριος Αλέξανδρος Μωραϊτάκης, Υποψήφιος Βουλευτής Ν.Δ. στην Α’ Αθήνας, είδε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδoς Ιερώνυμο, ζήτησε την ευλογία του και ακολούθησε συζήτηση για τα οικονομικά θέματα της εκκλησίας.

"Επιχείρηση" ανάκτησης αξιοπιστίας


Η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας περνάει μέσα από την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των πολιτών αυτής της χώρας, καθώς και των αγορών. Το πρώτο που πρέπει να κάνει η επόμενη κυβέρνηση είναι να λάβει μέτρα για να κερδίσει ξανά την αξιοπιστία των πολιτών της χώρας. Σε διαφορετική περίπτωση ούτε επενδύσεις θα γίνουν, ούτε κεφάλαια που έφυγαν από τις ελληνικές τράπεζες θα επιστρέψουν και επομένως θα είναι δύσκολο το εγχείρημα της επιστροφής στην ανάπτυξη. Σήμερα, υπάρχουν τρεις κατηγορίες πολιτών που έχουν χάσει την πίστη τους απέναντι στη χώρα. Η χώρα τους έχει πληγώσει, τους έχει στερήσει κεφάλαια και τους κρατάει ομήρους σε μία κατάσταση που δεν μπορούν και να θέλουν να συμβάλουν στην οικονομία. Να καταναλώσουν, να επενδύσουν, να δημιουργήσουν.

Υπάρχουν λύσεις για αποζημίωση των μικρο-ομολογιούχων

ΗΜΕΡΗΣΙΑ - Κινήσεις υποψηφίων

Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Real.gr - Κοινωνία - Α. Μωραϊτάκης: «Όχι» σε νέες μειώσεις

Real.gr - Κοινωνία - Α. Μωραϊτάκης: «Όχι» σε νέες μειώσεις
To μισθολόγιο των Αστυνομικών τέθηκε επί τάπητος στη συνάντηση που είχε με τον υποψήφιο βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Α΄ Αθηνών κ. Μωραϊτάκη, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής.

Ο κ. Μωραϊτάκης επισήμανε ότι οι προσπάθειες που καταβάλλονται είναι να μην υπάρξουν άλλες μειώσεις στο ήδη μειωμένο μισθολόγιο των Αστυνομικών και ότι θα υπάρξει σχετική ενημέρωση από τη Νέα Δημοκρατία.

Για το θέμα του μισθολογίου ο υποψήφιος βουλευτής αναφέρθηκε και στις προγραμματικές δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά στο Ζάππειο την Πέμπτη 26.04.2012 ειδικότερα:

«Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε απ’ όλα αυτά με αστυνομικούς κακοπληρωμένους που συνεχώς βλέπουν τον ήδη πετσοκομμένο μισθό τους να πέφτει. Έχουμε ήδη προτείνει να απαλλαγεί η Αστυνομία από εργασίες γραμματειακού χαρακτήρα, όπως οι επιδόσεις κλητεύσεων. Έτσι ώστε να απελευθερωθούν δυνάμεις για το κύριο έργο της αστυνόμευσης.

Πρέπει να τονίσουμε όμως, ότι τα ειδικά μισθολόγια των αστυνομικών δεν πρέπει να κοπούν άλλο. Αντίθετα πρέπει να αποκατασταθούν. Έχουμε ήδη υπολογίσει την δαπάνη. Και μπορεί να καλυφθεί με ισοδύναμα μέτρα που έχουμε ήδη υπολογίσει, όπως και για τις άλλες τρείς αδικίες που πρέπει να αποκατασταθούν.

Δεν μπορείς να έχεις αποτελεσματικά αστυνόμευση με αστυνομία που κυριολεκτικά συνθλίβεται μισθολογικά. Εδώ δεν πρόκειται για ένα κλαδικό αίτημα. Πρόκειται για άμεση προτεραιότητα διατήρησης της κοινωνικής συνοχής…».

Αλέξανδρος Μωραϊτάκης - Υποψήφιος Βουλευτής Α' Αθηνών - Νέα Δημοκρατία | ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ

Αλέξανδρος Μωραϊτάκης - Υποψήφιος Βουλευτής Α' Αθηνών - Νέα Δημοκρατία | ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ


Δεν εισέρχομαι στην πολιτική για να κάνω καριέρα ή να βγάλω χρήματα, έχω ήδη επαγγελματική και κοινωνική καταξίωση. Εργάζομαι για περισσότερα από 45 χρόνια, γνωρίζω πως δουλεύει η αγορά, τι σημαίνει εργασία, πως κερδίζεται η συνέπεια απέναντι σε πελάτες, υπαλλήλους, αγορά κλπ. και ποιες είναι οι πραγματικές και ουσιαστικές δυσκολίες της ζωής. Δεν γεννήθηκα ούτε πλούσιος ούτε πετυχημένος.

Είμαι νέο πρόσωπο στην πολιτική και μοναδικός σκοπός μου είναι να βοηθήσω την πατρίδα μας που κινδυνεύει από οικονομική καταστροφή. Έχω προτάσεις, έχω προσπαθήσει πολύ και για πολλά χρόνια να αφυπνίσω τους αδρανούντες υπουργούς κάθε κόμματος. Πιστεύω και έχω αποδείξει ότι μπορώ να δουλέψω μεθοδικά και με αποτέλεσμα ώστε να ενεργοποιήσω τις λύσεις που απαιτούνται για να σωθεί η Πατρίδα μας.

Στην εκλογική περιφέρεια της Α' ΑΘΗΝΩΝ μπορείτε να βάλετε ( 4 ) σταυρούς προτίμησης. Σας παρακαλώ πολύ να τοποθετήσετε τους σταυρούς αυτούς, σε υποψηφίους που πραγματικά αξίζουν την προτίμηση σας και έχουν τις ιδέες και την δυνατότητα να αλλάξουν προς το καλύτερο το μέλλον της Ελλάδας μας. Αν νομίζετε ότι ένας από αυτούς είμαι και εγώ σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την προτίμηση σας.

Μπορείτε αν θέλετε, πριν αποφασίσετε που θα τοποθετήσετε τον σταυρό προτίμησης σας, να δείτε το site μου http://www.alexandrosmoraitakis.gr καθώς και να ακούσετε τις ιδέες και τις απόψεις μου, σε οποιαδήποτε από τις πιο κάτω εκδηλώσεις μου. Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός και οι απόψεις μου αποτελούν ηθική δέσμευση μου απέναντι σας.