Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Πως να υπηρετηθεί σωστά το εκλογικό αποτέλεσμα Πηγή:www.capital.gr


Του Ιωάννη Πλουμή

Επειδή θέλω να βοηθήσω τους πολιτικούς να σοβαρευτούν και να κοιτάξουν το καλό της χώρας, θα αναφέρω συγκεκριμένα νούμερα και γεγονότα τα οποία δεν μπορούν να αμφισβητηθούν και αποκαλύπτουν κρυμμένες αλήθειες.

Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

EYXAΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΘΕΝΤΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ


EYXAΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ:
ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΘΕΝΤΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ, με έδρα του την Αθήνα, νομίμως τούτου εκπροσωπουμένου.
************************************************
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Κ. ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ
--------------------------------------------------------------------------
Αξιότιμε Κε Πρόεδρε,
Με αφορμή την προτεινόμενη συγκεκριμένη πρόταση του υποψήφιου Βουλευτή της Α΄ Αθηνών της Ν. Δημοκρατίας Κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΜΩΡΑΪΤΑΚΗ, προκειμένου με δεδομένη ως μας διαβεβαιώσατε την πολιτική βούληση του κόμματός σας της Ν.Δ, να δώσετε λύση στο πρόβλημα ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ «Ζημιωθέντων Επενδυτών και Ασφαλισμένων του Ομίλου «ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ»,
Αισθανόμεθα την ηθική υποχρέωση και ανάγκη,
Ολοι εμείς οι Ζημιωθέντες Επενδυτές και Ασφαλισμένοι του Ομίλου «ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ,
ΝΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΟΥΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ, όχι μόνον για την εξεύρεση της ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ λύσης που μας προτείνατε για το συγκεκριμένο ζήτημά μας,

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Συνάντηση Αλέξανδρου Μωραϊτάκη με εργαζομένους του Χ.Α.


Συνάντηση με τους εργαζόμενους του ΧΑ, μετά από πρόσκλησή τους, είχε ο υποψήφιος βουλευτής ΝΔ Α’ Αθήνας κύριος Αλέξανδρος Μωραϊτάκης σήμερα 15/06/2012. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Μωραϊτάκης αναφέρθηκε στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας αλλά και στα σενάρια που θα προκύψουν από προεκλογικές εξαγγελίες άλλων κομμάτων. Πιο αναλυτικά σημείωσε:

Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Η ΝΔ έχει την πολιτική βούληση να δώσει λύση στο πρόβλημα, έχει συγκεκριμένη πρόταση


Συνάντηση με το Προεδρείο του Συλλόγου Ζημιωθέντων Επενδυτών και Ασφαλισμένων του Ομίλου «ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ» είχαν σήμερα ο υποψήφιος βουλευτής Α’ Αθήνας της Ν.Δ. κ. Αλ. Μωραΐτάκης, ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Ν.Δ. κ. Θ. Δραβίλλας και ο Προϊστάμενος Νομικής Υπηρεσίας του κόμματος κ. Στ. Στάικος.

Η γνώση είναι δύναμη. Τι πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες πριν από τις εκλογές Πηγή:www.capital.gr


Το παρακάτω κείμενο εκφράζει μόνο αγωνία για τις επερχόμενες εξελίξεις και σφοδρή επιθυμία να βοηθήσω την πατρίδα μας αφού πιστεύω ότι δεν έχουμε χρονικά περιθώρια αντοχής πέραν των 12 – 24 μηνών. Ήταν ο λόγος που εκτέθηκα ως υποψήφιος με τη Ν.Δ. στην Α’ Αθηνών και εξελέγην α’ επιλαχών χωρίς προηγούμενες κομματικές, υπουργικές ή άλλες θέσεις. Οι θέσεις αυτές για τις προηγούμενες εκλογές της 06/05 ήσαν σημαντικό κριτήριο αφού οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας συρρικνώθηκαν σε ένα πολύ στενό πυρήνα. Η ευρεία εκλογική βάση ψήφισε άλλα κόμματα, ενώ υπό κανονικές συνθήκες θα μου έβαζε, λόγω γειτονικότητος, τον 2ο ή 3ο σταυρό. Στις επόμενες εκλογές της 17/06 οι ψηφοφόροι θα είναι διαφορετικοί καθώς τα 2 κόμματα θα πάρουν περίπου 60% των ψήφων έναντι του 35% στις εκλογές της 06/05. Πολύ κακώς λοιπόν οι εκλογές της 17/06 διεξάγονται χωρίς σταυρό αφού οι ψηφοφόροι αλλάζουν.

Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Η ΕΚΤ να εγγυηθεί τις καταθέσεις των ελλήνων – Άρθρο του Α. Μωραϊτάκη για την διασφάλιση του κοινωνικού πλούτου


Η ΕΚΤ να εγγυηθεί τις καταθέσεις των ελλήνων
Το πρόβλημα της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών είναι ασφυκτικό και παρά την «ένεση» των 18 δις. ευρώ από την Τρόικα δεν πρόκειται να λυθεί. Όσοι πιστεύουν ότι με τα 18 δις. ευρώ οι τράπεζες θα αρχίσουν να δίνουν δάνεια γελιούνται.

Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι καταθέτες, οι επενδυτές και οι δανειολήπτες


Τι πρέπει να γνωρίζουν οι καταθέτες, οι επενδυτές και οι δανειολήπτες
Οι καταθέσεις στην Ελλάδα εγγυώνται απο το ταμείο εγγύησης καταθέσεων και επενδύσεων (ΤΕΚΕ). Το ΤΕΚΕ εγγυάται τόσο τις καταθέσεις σε τράπεζες μέχρι €100,000 όσο και τις επενδύσεις σε ομόλογα, μετοχές, αμοιβαία κεφάλαια κ.λ.π μέχρι €30,000 μόνο για την περίπτωση χρεοκοπίας μιας τράπεζας. Σε καμία περίπτωση δεν εγγυάται η καλή ή κακή πορεία των επενδύσεων.

Στο ΤΕΚΕ χρήματα βάζουν όλες οι τράπεζες ανάλογα με τις καταθέσεις που έχει η κάθε μια καθώς και την πιστοληπτική ικανότητα της καθεμιάς. Το ποσοστό των καταθέσεων κάθε χρονο είναι περίπου 0,31% στο σύνολο των καταθέσεων.

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Συνέντευξή μου στην εφημερίδα "Παρασκευή + 13"