Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Προβλέψεις 2013 όπως παρουσιάστηκαν στην εκπομπή ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ 27/12/2012

ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ 2013 ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΝΟ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ, ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΑΝΑΛΥΣΕΩΝ ΤΗΣ ΒΕΤΑ ΑΧΕΠΕΥ, όπως παρουσιάστηκαν στην εκπομπή ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ στις 27/12/2012

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ 27 12 2012

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ 20/12/2012

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ 13-12-2012

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Θέλει το πολιτικό προσωπικό την ανάπτυξη; Ή αρκείται στα ψεύτικα λόγια τα μεγάλα;


Αρθρο του Αλέξανδρου Μωραϊτάκη στο www.capital.gr

Το υπό ψήφιση σήμερα νομοσχέδιο που αφορά θέματα κεφαλαιαγοράς, στο σύνολο του έχει κενά και παραλείψεις.  Είναι αντιαναπτυξιακό.  Υποστηρίζει ξένες χώρες και ξένες φορολογικές και εποπτικές αρχές.  Προωθεί την αύξηση της ανεργίας αντί της απασχόλησης.  Δημιουργεί, αντί να αποκαθιστά, στρεβλώσεις στον ελληνικό επενδυτικό χώρο.  Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αποτελεί προϊόν της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής του υπουργείου Οικονομικών, υπό την προηγούμενη ηγεσία του, στην οποία όμως δεν συμμετείχαν ο ΣΜΕΧΑ, οι καταναλωτές, ο ΣΕΔ, ο ΣΕΔΥΚΑ κλπ. Αποτέλεσμα της σύνθεσης της επιτροπής αποτελεί και το Ν/Σ.  Εκπροσωπούνται ξεκάθαρα τα στενά συμφέροντα αυτών που θέλουν να εμποδίσουν άλλους νέους διαχειριστές να εισέλθουν σε αυτήν την αγορά.

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Γιατί καμία σοβαρή διεθνής εταιρία δεν έρχεται στην Ελλάδα; - Ανάπτυξη με σωστά φορολογικά και θεσμικά μέτρα



Ανάπτυξη χωρίς κατάλληλη φορολογική πολιτική είναι αδύνατη. Το πρόσφατο φορολογικό νομοσχέδιο πρέπει να πάρει αναπτυξιακή διάσταση και όχι φοροεισπρακτική όπως συμβαίνει τώρα. 
Από τη μακρόχρονη εμπειρία μου από τη πράξη της εργασίας βλέπω χώρες ευρωπαϊκές και όχι offshore να συγκεντρώνουν τον πλούτο πολιτών και εταιρειών όχι μόνο της ευρωπαϊκής ένωσης αλλά και χωρών εκτός αυτής. Συγκεκριμένα στο Λουξεμβούργο έχουν εγκατασταθεί μεταξύ άλλων οι γνωστές διεθνείς εταιρείες Skype, Goodyear, Nike, ArcelorMittal , Amazon, Ferrero, Dolce Gabbana, Telecom Italia, Fininvest (η εταιρεία του Berlusconi) και τώρα τελευταία η δική μας πολυεθνική η ΦΑΓΕ. Στην Ιρλανδία έχουν μεταξύ άλλων εγκατασταθεί η Google, η GE Capital, η Boeing, η EADS . Στην Ελβετία έχουν μεταξύ άλλων εγκατασταθεί η Nestle, η Unilever, η P&G, η Glencore,  η Coca cola.

Καμία σοβαρή διεθνής εταιρεία δεν έχει εγκατασταθεί στη χώρα μας. Ο λόγος είναι ότι όλες αυτές οι χώρες κερδίζουν λίγα φορολογικά έσοδα από πολλούς και κερδίζουν επίσης πρόσθετα οφέλη από θέσεις εργασίας ΦΠΑ και άλλα.

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

OIKONOMIA STO EPIKENTRO 6 12 12