Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ 27/6/2013

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Στα τυφλά το... ραντεβού με την επιτυχία! - ΑΠΟΨΕΙΣ - euro2day.gr

Στα τυφλά το... ραντεβού με την επιτυχία! - ΑΠΟΨΕΙΣ - euro2day.gr
Λάμπουν δια της... απουσίας τους τα πρόσωπα της αγοράς και από το νέο κυβερνητικό σχήμα. Η έλλειψη εμπειρίας, ο ρόλος των συμβούλων και οι «καυτές» διαπραγματεύσεις με τους δανειστές. Ο αντίλογος του... Φώτη Κουβέλη. Γράφει ο Α. Μωραϊτάκης.

Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Ραντεβού στα τυφλά με την εξουσία

Η χώρα βρίσκεται σε σοβαρή οικονομική κρίση και ανυπόφορη ανεργία.

Το πρόβλημά μας δεν είναι μόνο η έγκαιρη εκταμίευση των δόσεων και η εφαμρογή του μνημονίου που εκεί έχουμε επιτυχία.

Λείπει ένα μεγαλόπνοο σοβαρό και δημιουργικό σχέδιο ανάπτυξης, συμπληρωματικό στο μνημόνιο. Θα αντισταθμίζει τις αρνητικές συνέπειες των περικοπών και θα οδηγήσει την χώρα στην πολυπόθητη ανάκαμψη. Λείπει η ικανότητα δημιουργίας υψηλής προστιθέμενης αξίας από το πολιτικό προσωπικό με κατάλληλες ιδέες ανάπτυξης.

Πολλά χρόνια πριν και έναν χρόνο μετά τις εκλογές δεν υπάρχει σχέδιο από κανέναν Υπουργό ή Υφυπουργό. Άτομα, ικανότατα ίσως σε  άλλους τομείς, έχουν έλλειψη εμπειρίας και γνώσης των συγκεκριμένων αρμοδιοτήτων του Υπουργείου τους. Οι τοποθετήσεις σε άλλες θέσεις του Κυβερνητικού Μηχανισμού είναι ακατάλληλες.

Η έλλειψη κατάλληλης εμπειρίας στοιχίζει στη χώρα πολύ ακριβά. Ακόμη και στις "σκληρές διαπραγματεύσεις" με τους υπαλλήλους της Τρόικας, υποχωρούν μη έχοντας επιχειρήματα και ίδιες γνώσεις να αντιτάξουν, αφού δυστυχώς δεν υποστηρίζονται με επαρκή και πειστικά δεδομένα από το υπαλληλικό προσωπικό.

Πρέπει όλα τα Υπουργεία να  παρουσιάσουν άμεσα  ουσιαστικά και μετρήσιμα σχέδια εξόδου από την κρίση. Κανονικά οι νέοι υποψήφιοι Υπουργοί πριν ορισθούν στον επερχόμενο ανασχηματισμό πρέπει να διαγωνισθούν χωριστά ο καθένας ενώπιον υπερκομματικών ειδικών και της Βουλής για το πρόγραμμα ανάπτυξης που θα μπορούν να σχεδιάσουν και υλοποιήσουν στους επόμενους 12 μήνες στον τομέα ευθύνης που θα αναλάβουν. Όχι ραντεβού με την εξουσία στα τυφλά.

Όχι ραντεβού στα τυφλά με την εξουσία


Όχι ραντεβού στα τυφλά με την εξουσία 

Η χώρα βρίσκεται σε σοβαρή οικονομική κρίση. Η ανεργία βρίσκεται σε  απαράδεκτα υψηλά επίπεδα. Οι αρνητικές ταμιακές ροές σχεδόν κάθε νοικοκυριού για πολλά χρόνια εξαντλούν κάθε χρονικό όριο ανοχής, πέραν του 2013. Το πρόβλημά μας δεν είναι μόνο η έγκαιρη εκταμίευση των δόσεων και η εφαρμογή του μνημονίου που εκεί έχουμε επιτυχία, μεγάλο μέρος της οποίας πρέπει να πιστωθεί στον Υπουργό Οικονομικών.

Λείπει ένα μεγαλόπνοο σοβαρό και δημιουργικό σχέδιο ανάπτυξης, συμπληρωματικό στο μνημόνιο. Θα αντισταθμίζει τις αρνητικές συνέπειες των περικοπών και θα οδηγήσει την χώρα στην πολυπόθητη ανάκαμψη.

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ 20/06/2013

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ 13/06/2013

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ 06/06/2013