Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

3η Επιστολή προς τον κ.Τσίπρα


Αθήνα 13/01/2015


Κύριο Αλέξη Τσίπρα
Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

Αξιότιμε Kύριε Πρόεδρε,

Σημείωσα θετικά την απάντηση που δώσατε στη δημοσιότητα στο τρίτο από τα επτά ερωτήματα, τα οποία σας έθεσα στις 29 Δεκεμβρίου 2014 με σχετική επιστολή. Η απάντηση αυτή βοήθησε στο να διευκρινισθεί ένα κρίσιμο ερώτημα, καθώς το ζήτημα δεν αφορά το απώτερο μέλλον, αλλά θέμα που θα κριθεί σε μερικές εβδομάδες από σήμερα. Οι διευκρινήσεις που έδωσε στη συνέχεια το Υπουργείο Οικονομικών αποσαφήνισαν τις δυσκολίες προκειμένου να υλοποιηθεί αυτή σας εξαγγελία.
Είναι όμως αρνητικό ότι οι σύμβουλοι σας δεν γνώριζαν το πρόβλημα.
Ωστόσο θα ήθελα να σας ζητήσω να διευκρινίσουμε στον ελληνικό λαό τα εξής δύο πολύ σημαντικά ζητήματα:
Α. Τον Μάρτιο οι πληρωμές δεν αφορούν αποπληρωμή ομολόγων, αλλά δόση προς το ΔΝΤ για τα χρήματα που μας δάνεισε στο πλαίσιο του 1ου Μνημονίου το 2010. Το 1ο Μνημόνιο ήταν αποδεδειγμένα το πλέον αποτυχημένο ως συνταγή πολιτικής. Προκαλεί εντύπωση ότι εσείς που είχατε τον πλέον αντιμνημονιακό λόγο, που έχετε επανειλημμένως αναφερθεί στο 1ο Μνημόνιο ως το αποκορύφωμα της τοκογλυφίας των ληστρικών επιτοκίων (λίγο πάνω όντως από το 4%) σπεύδετε σήμερα να το πληρώσετε κανονικά.
Δεν θα ήταν πιο συνεπές προς τις θέσεις σας και προς τον κόσμο που σας δείχνει εμπιστοσύνη να μην φανείτε τόσο αντιφατικός;  Αν όντως διαβεβαιώνετε ότι θα πληρώσετε το πλέον επαχθές, σύμφωνα με τα λεγόμενά σας, δεν είναι η απόλυτη ασυνέπεια με όσα λέγατε;
Β. Αν ξεκαθαρίζετε ότι θα πληρώσετε το ΔΝΤ δεν είναι λογικό να υποθέσουμε ότι προτίθεστε να πληρώσετε και όλες τις άλλες υποχρεώσεις το 2015; Σε αυτήν την περίπτωση πού θα βρείτε τα χρήματα; Προφανώς από την μόνη πηγή που υπάρχει, δηλαδή από τα χρήματα της τρόικας, συνεχίζοντας την οικονομική πολιτική Σαμαρά, κάτι που είναι θετικό.
Μήπως λοιπόν είναι καλύτερα για τη χώρα να προσέλθετε σε εθνικό διάλογο εθνικής συνεννόησης για να προχωρήσουμε όλες μαζί οι πολιτικές δυνάμεις μετά τις εκλογές και να συμμετέχετε στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας;
Ευχαριστώ για την ανταπόκρισή σας,

Ειλικρινά,

Με εκτίμηση


Αλέξανδρος Γ. Μωραϊτάκης
Υποψήφιος Βουλευτής Ν.Δ. Α΄Αθήνας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου